Вита баница с праз и спанак - Моята Ферма - Близо до Вас!

 

12 порции

[fbsharelike]

 

 

 

 

 

Продукти:

1 пакет 500 гр. готови кори от тънките

600 гр. спанак

1 стрък праз

100 гр. масло и малко олио /2 с.л./

350 – 400 гр. сирене

5 яйца

 

Приготвяне:

Празът се измива, нарязва и задушава в дълбок съд с олиото, към което е прибавена и бучка масло. След омекване се прибавя почистеният и нарязан спанак и продължава да се задушава, докато намали от обема. Отстранява се от огъня и се прибавя намачканото сирене и разбитите яйца. Плънката е готова.

Върху всяка кора се поставя от плънката, загъва се до средата, а края се намазва с разтопено масло. Реди се в кръг, накрая се намазва с остатъка от разтопеното масло и се слага да се пече около 40-45 мин. на 180 градуса фурна. Ако започне да прегаря, може да се постави фолио и отново да се постави във фурната до готовност.

Banica sus spanak

 

Коментар