Мусака от тиквички - Моята Ферма - Близо до Вас!

Мусака от тиквички

Автор: Таня Рангелова

[fbsharelike]

Дата: 1.9.2013 г.

Продукти:

 

Приготовление:

Тиквичките се обелват и нарязват на колелца. Прави се смеска от намачканото сирене, 3 яйца, нарязаните на дребно магданоз, копър, лук и чесън и сметаната. В намазана с масло правоъгълна тава се редят ред тиквички, покрива се със смеската и отново се редят тиквички. Подреждат се малки парченца масло върху избрани колелца от тиквичките и се слага да се пече в загрята на 180 градуса фурна. Пече се докато се зачерви отгоре (около 45 минути). Изважда се от фурната и се залива с приготвената предварително заливка от мляко, яйце и брашно. Връща се във фурната, за да се допече отгоре за още около 15 минути.

Като всяко постно ястие се сервира студено.