ПАТЛАДЖАН БЮРЕК - Моята Ферма - Близо до Вас!

ПАТЛАДЖАН БЮРЕК

ПАТЛАДЖАН БЮРЕК

 

Патладжан бюрек

Патладжанът се нарязва на филии по дължина и се посолява. След като си пусне водата се оцежда и подсушава леко.

За плънката:

  • 400-500 гр. сирене (купиТУК)
  • 3 яйца
  • Галета (колкото поеме)
  • Черен пипер (по желания)

След като приготвите плънката и сте оцедили патладжана от водата, можете да преминете към слепянето. Взимате едно парче патладжан и го намазвате с плънката (дебелината да е не повече от 0,5 см. След това го залепвате още едно парче патладжан така че плънката да остане по средата. Овалвате в брашно и пържите до златисто.

Добър апетит!