Бонбони с кокос и сусам - Моята Ферма - Близо до Вас!

Бонбони с кокос и сусам

[fbsharelike]

Тези бонбони са така вкусни и полезни, както самите съставки, от които са направени. Почерпете любимите хора на рождения си ден. Надявам се, ще бъдат приятно изненадани.

Bonboni BioMe 2Продукти:
2 чаши кокосови стърготини
3/4 чаша сусам, смлян на брашно
3/4 чаша овесени трици
2-3 чаши смлени ядки – орехи, бадеми, лешници…
около 1 чаша течен мед
в случай, че ви се намира:
2-4 с.л. разтопено кокосово (или какаово) масло, ако нямате такова ползвайте малко сусамово олио

 

Bonboni BioMe 1Приготвяне:

Предварително смелете ядките. Заделете 1 част от смлените ядки за овалване на бонбоните. По-течни видове мед са акациевия и от детелина, липа. В купа сложете всички сухи съставки и объркайте добре. Меда добавяйте постепенно, като междувременно разбърквате всичко. Следете дали се получава добре слепнало тесто. Ако е твърде ронливо и не могат да се оформят топчета, добавете още мед или няколко лъжици от маслото. Ако пък не е достатъчно гъсто, добавете още ядки или кокосови стърготини. С ръце оформете малки бонбони и ги овъргаляйте в заделените ядки или кокосови стърготини.