Пъстърва на фурна с доматен сос - Моята Ферма - Близо до Вас!

Пъстърва на фурна с доматен сос

[fbsharelike]

За 4 порции

pusturva s domati4 риби

1 лимон

Копър

4 глави лук

1 малка консерва домати на кубчета, 4 люти чушки, ч скилидки чесън

Сол, пипер, зехтин

За картофената салата:

1 кг картофи

зехтин, сол, оцет, черен пипер

1 стрък праз, магданоз

 

Рибите се почистват, осоляват се със сол и пипер, поставят се резенчета лимон с копър във вътрешността и се оставя за около 1 час да се маринова.

Подготвя се правоъгълна тава, която се застила с алуминиево фолио, намазано с малко зехтин. Лукът се нарязва на кръгчета, осолява се и се нарежда на 4 реда. Добавят се скилидките чесън. Върху всеки ред от се слага по една риба. Отстрани се нареждат чушките. Рибите се заливат с доматената смес и се пекат за около 20 мин. от всяка страна.

За картофената салата:

Картофите се сваряват за около 15 мин. в тенджера под налягане, обелват се, нарязват се на кубчета, прибавя се нарязания наситно праз, овкусява се със сол, пипер, зехтин, оцет, поръсва се с нарязан наситно магданоз и се поднася заедно с рибата като салата към нея.

pusturva s domati 2