Крехко телешко със сини сливи - Моята Ферма - Близо до Вас!

Пловдив е считан за кулинарната столица на България. Тук от векове живеят различни етноси и всеки е оставил своя кулинарен отпечатък. Пловдивската кухня съчетава вкусове от цял свят, затова е уникална.

Ще ви представим типично за Пловдив ястие и особено за любителите на сладко – соления вкус.

Телешко месо със сини сливи

За да стане вкусно това ястие, задължително е сливите да са сушени, а месото да е прясно и да се готви дълго време.

 

 

Необходими продукти:

600 гр. телешки шол

3 глави лук

200 гр. сушени сини сливи

20 гр. брашно

15 гр. доматено пюре

мазнина за запържване

30 гр. захар

сол на вкус

1 ч.л. червен пипер

3 пръчици канела

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва и запържва в мазнината. След като се извади се слага нарязан на дребно лука. Запържва се, посолява се, добавя се брашното и се пържи до златисто. След това се добавят червения пипер, доматеното пюре и се връща месото обратно. Налива се хладка вода и се вари до омекване. Добавят се сините сливи, захарта, пръчиците канела. Вари се на умерен огън до готовност на сливите и месото, да остане на мазнина.

Сипете си чаша червено вино и да ви е сладко!

 

 

Коментар