Пловдивски бумбар - Моята Ферма - Близо до Вас!

Пловдивски бумбар

Необходими продукти:

2 кг свински сърца

2 кг свински бял дроб

300 г осмянка (месо от корема на прасето)

1 кг ориз

5-6 глави ситно нарязан праз

джоджен, черен пипер, сол

3 кг свински черва

Начин на приготвяне

Смелете с машинка за месо сърцата, белия дроб и осмянката. Прибавете и останалите продукти и омесете добре. С тази смес напълнете червата (които са добре измити), като внимавате да не са много претъпкани. Завържете ги добре и от двата края и ги надупчете на няколко места. Варете 45 минути. Преди консумация ги сцепете леко. В цепката сложете малко масло и ги запечете.

Стара рецепта право от Пловдив! Добър апетит на ценителите!

Коментар