палачинки

Какво ни е необходимо:

домашни яйца – 2 бр.

натурално прясно мляко – около 400 мл

истинско брашно – 2 ч.чаши

натурална сол – на вкус

олио/зехгин – 2-3 с.л.

Начин на приготвяне:

В дълбока купа разчупете яйцата. Разбийте със солта. Добавете с бъркане млякото. Постепенно добавете и брашното. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. Добавете 1-2 супени лъжици олио.

Загрейте тигана. Поставете около един черпак от сместа и разлейте по цялата основа на тигана. Оставете да се пържи до лекото отделяне на краищата на палачинката. Обърнете с помощта на дървена шпатулка. След като връхчетата се изпичат и се повдигнат, палачинката е готова.

За да станат още по-вкусни, може да използвате от нашето висококачествено прясно мляко, а за да добавите по-интересен вкус, можете да сервирате палачинките с някое от нашите сладка!

Добър апетит!

Коментар